WORKSHOPS IN DIVERSE THEMA’S
DE VERSCHILLENDE KOOKWORKSHOPS
Bij iedere workshop staat een thema centraal. De opzet van een tapas workshop is net even anders dan bijvoorbeeld de Italiaanse variant. Bij de één maak je allerlei verschillende gerechtjes en bij de andere bereiden jullie een echt 3-gangen diner. Natuurlijk houden we graag rekening met persoonlijke wensen, diëten en allergieën. Geef deze alsjeblieft vroegtijdig aan ons door!
Liever een programma op maat? Neem vooral contact op, zodat we kunnen brainstormen!
SPAANSE TAPAS
Traditioneel is een tapa een eetlustopwekkend hapje dat in Spaanse cafés bij een drankje wordt genuttigd. Maar tijdens deze kookworkshop maken jullie 11 verschillende gerechtjes die samen een hele maaltijd vormen. Er zit voor ieder wat wils tussen; vlees, vis, vegetarisch, warm en koud. Het leuke van deze workshop is dat je meerdere kleine gerechtjes maakt in steeds wisselende samenstellingen. Dit geeft de avond een dynamische sfeer.
INDONESISCH KOKEN
Groot fan van Indonesisch eten? En geen idee hoe je het moet bereiden? Dan is dit een heel geschikte workshop voor jullie. Die typisch Indonesische smaken krijg je niet zomaar uit je basis kruidenla getoverd. Deze keuken behelst meer dan ketjap en sambal…. Van djahe, djinten en djeroek peroet tot lombok, tahoe en sereh.
BELLA ITALIA
De Italiaanse keuken is rijk. Tijdens deze workshop bereiden wij slechts een selectie van de lekkerste gerechten. Toch kan het niet anders dan een zeer uitgebreid 3-gangen diner worden, want tijdens een Italiaanse kookworkshop mag je toch minimaal een insalata caprese, zelfgemaakte pesto’s en pasta, saltimbocca en natuurlijk tiramisu verwachten. Lekkere gerechten die soms verrassend eenvoudig zijn. Erg leuk om thuis ook nog eens te bereiden.
SEIZOENSWORKSHOP
THAISE KOOKWORKSHOP
Thailand bekend om z’n tempels, heerlijke stranden en jungle maar natuurlijk ook om z’n keuken! Hebben jullie zin in licht pittige kookworkshop met wat uitdaging? Kom dan Thais koken bij ons. Tijdens deze workshop gaan jullie aan de slag met de meest uiteenlopende ingredienten van de Thaise keuken, waaronder koriander, citroengras, sugarsnaps en Thaise gember. Kin hai aroi (Eet smakelijk.)
MAROKKAANS KOKEN
Saffraan, kaneel, citroen, gember en ras el hanout. De Marokkaanse keuken komt je in alle geuren en kleuren tegemoet. Tijdens de workshop gaan we aan de slag met de tajine, we maken een heerlijke couscous salade met gegrilde groente en een btsilla van kip. Dit alles aangevuld met gerechten vol verrassende smaakcombinaties. Zoet en hartig vloeit deze avond gemakkelijk in elkaar over!
MEXICAANS KOKEN
De Mexicaanse keuken heeft heel wat meer te bieden dan tacochips, tortilla’s en tomatensalsa. Maar gelukkig komen ze wel aan bod hoor. En ook de overheerlijke guacamole ontbreekt natuurlijk niet. Voor die mensen die juist een keer wat anders willen proeven, hebben we nog wat verrassende smaakcombinaties in petto. Waarschijnlijk ben je na afloop zo enthousiast, dat je thuis meteen weer aan de slag gaat!
TURKSE KOOKWORKSHOP
Zin in iets anders? Iets koken dat veel mensen nog nooit gedaan hebben? Grijp deze kans en kies voor de Turkse kookworkshop. We maken natuurlijk Köfte, een Kisir (bulgursalade), Su boregi (gevulde deegbladeren), Kadayif (een heerlijk zoet dessert van dun gesneden filodeeg) en nog veel meer lekkers! Een soort mini excursie naar Turkije. Dat moesten wij ook even doen, voordat we al deze recepten compleet hadden.
Eén ding is zeker na deze workshop heeft iedereen genoeg gegeten…. Het is heerlijk, maar zeker geen lichte kost.